Chang Mai- Den Chai- Phitsanulok

Daar bent ik weer 😉 Vanuit Chang Rai met de bus naar Chang Mai, aangekomen op het busstation een tuktuk geprobeerd te regelen, die me blijkbaar niet kon helpen en het alleen maar had over mee personen. Dus Paul van de UK aangesproken, hij was al eerder in Chang Mai geweest en wist een goed Guesthouse, dus met hem meegegaan. Hij heeft me gelijk een deel van Chang Mai laten zien, erg handig zo een personal tourguide 🙂 Er waren nog 2 andere jongen, van Oostenrijk Flo and Frens in het guesthouse, die met ons mee gingen naar de night market. Super grote markt  en alleen op zondag. Daarna heel veel potjes pool verloren 🙁

Die nacht om half 3 wakker, door een stel mafkezen die aan het schreeuwen waren, dacht dat het buiten op straat was, maar toen ik naar de wc liep, kwam ik er achter dat het in ons guesthouse was. De eigenaar hield een bamboe stok vast, er was een politie agent en 2 meiden uit Belgie die aan het schreeuwen waren. Die de politie agent weg duwde. De eigenaar heeft hun geslagen met de bamboe stok, er waren ook 2 jongens uit de UK. Ik denk dat het probleem was dat ze een 2 persoons kamer hadden en er met zijn 4en sliepen en te veel geluid maakten. Uiteindelijk kwamen er nog 5 agenten en werden ze buiten de poort gezet. Sta je dan als Belg, midden in Thailand op de straat om 4 uur midden in de nacht :S Niet echt slim dacht ik zo.

De volgende dag een tripje naar de Olifanten geboekt samen met Paul en de cursus Thaise massage. Ik wist niet zo goed wat ik wilde doen in Chang MAi, heb eerst nog nagedacht over een cursus mediteren, maar dan moet ik weer verder de stad uit en had niet zo veel zin om het allemaal uit te zoeken. Dus de volgende dag vroeg op om naar de Olifanten te gaan. De Olifanten leven daar ” vrij” in een groot gebied, ze zijn gered vanuit heel Thailand. Veel olifanten worden gebruikt om in Bangkok van alles wat te verkopen of worden voor andere werkzaamheden gebruikt. Deze organisatie koopt ze op en laat ze daar leven. Je mag niet op hun rug zitten, je kan ze eten geven, nat gooien in de rivier en naar ze kijken. De verhalen zijn erg indrukwekkend van elke olifant. Super leuke dag gehad.

De volgende dag me klaar gemaakt voor mijn thaise cursus. Erg leuk om te doen. Zat alleen in de cursus met een wat oudere man, wat totaal niet mijn type was. Hij begreep totaal niet mijn style van reizen, hij plant alles 1 a 2 weken van te voren. Schreef onwijs veel tijdens de cursus maar als ie het zelf moest doen wist ie het niet meer. Zwaar irritant :s Anyway na 2 dagen mijn certificaat opgehaald. jaja heb zelfs een certificaat gekregen 🙂

Daarna mijn trein geregeld naar Den Chai. In een dorpje vlakbij Den Chai woont de familie van Aom. Aom heft een relatie (weet niet of ze getrouwd zijn 😉 met de vader van Mark, Jos. Mail contact gehad met Jos en Aom die dag gesmst hoelaat de trein ging. Ik zou om 20 uur aankomen in Den Chai, na een paar uur kwam de trein tot stil stand op Mae Mo, de trein was kapot, kon niet gemaakt worden en kon wel een uur duren. Er zat een groepje thaise mensen op de grond wiskey en bier te drinken en ze nodigde 2 fransen en mij uit om er bij te komen zitten. Was uiteindelijk heel erg garappig, er waren maar 2 mensen die engels konden, dus verstond er geen reet van. De ingeneur deed Zidane en Ruud van Nistelrooy na, super grappig. Uiteindelijk kwam de andere trein en konden we verder. Om 23 uur aangekomen op Den Chai, voelde me een beetje schuldig omdat ik wist dat de familie op me aan het wachten was. Maja kon moeilijk gaan lopen. Anyway de volgende dag ee rondje gelopen door het dorp en had uiteindelijk denk ik alle kinderen uit de buurt achter me aan. Aom aan de tel gehad en ze vertelde me dat de fam me mee wilde nemen naar een grot. De fam kan totaal geen engels, dus het was handen en voeten werk en een paar woorden uit de LP. haha Erg grappig maar ook vermoeiend. De volgende dag naar een grot, een forest park en een tempel. Super leuk dat ze me mee namen. Kleine kinderen hebben niet veel woorden nodig, dus ik had al snel een grote vriendin aan mijn zijde 🙂

De volgende dag weer met de trein naar Phitsanulok, waarvan daan ik nu mijn verhaaltje schrijf. Morgen door naar Lop Buri, heb het idee dat ik een beetje moet haasten om mijn vlucht te halen voor naar de Fillepijnen, maja dat gaat allemaal vast goed komen.

Nou dit was het weer. Dikke kus en veel liefs San, uit het nu gelukkig zonnige Thailand 🙂

Category: Op Reis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
6.299 Responses
 1. John says:

  dus je hebt eindelijk de zon weer gevonden 😉 Mandy en ik zijn nu eindelijk klaar met klussen… ondertussen is het hier ook redelijk mooi lenteweer geworden. Na het klussen kunnen we nu dus lekker van het zonnetje genieten op ons balkon. Groetjes vanuit een zonnig Ede….

 2. Thea Visser says:

  Hallo Sandra,
  Als tante van Josette wil ik je even laten weten dat ook ik je al een hele tijd volg. Ik lees je avonturen met veel plezier en heb groot respect voor de manier waarop je je in iedere situatie staande weet te houden.
  Geniet maar lekker en pas goed op jezelf.
  Groetjes van tante Thea.

 3. opa en oma says:

  Hallo San,nou hier zijn we weer terug van Garderen.Een mooie week geweest Lekker zonnetje dat was boffen.Het was er best bezet ,Naast ons waren Japanners.Verstaan doe je niet,maar zwaaien ging goed.Je gaat maar door met reizen wij vinden Nederland al ver genoeg.Veel sterkte de komende tijd .We lezen de verhalen wel weer en wensen je verder een goede reis.Liefs van ons en een knuffel.Opa en Oma.