The Phillipines

Hellootjes hier een verhaaltje over de Fillepijnen, ben super blij dat ik de keus heb gemaakt om hier heen te gaan. Het is een super mooi land, de mensen spreken Engels, zijn super vriendelijk en naaien je niet altijd waar je bij staat en je kan hele gafe dingen doen. Ik ben van Manila met de bus naar Legazpi gegaan en werd aangesproken door een tourguide om een vulkaan te beklimmen. Het is een actieve vulkaan en 2600 meter hoog. Dus besloten om te gaan, met 2 gezinnen vanuit Dennemarken gelopen. Het erg gezellie gehad. Fijn met de kinderen van 10 en 12 jaar een vuurtje gemaakt. het was een hele klim en heb er zeker 5 dagen spierpijn van gehad en aangezien ik mijn goede schoenen in Bangkok had laten liggen met mijn Allstars gegaan, wat geen succes was en fijn blaren gekregen. Gek he ;). Na deze trek naar Donsol gegaan om met Whale Sharks te kunnen zwemmen, me eerst ingeschreven en gelijk Kelly, Clem, Wessel en Jen leren kennen. Ze zochten iemand om de boot mee te kunnen delen, zodat het goedkoper was. Besloten gelijk mee te gaan en de kamer gedeeld met Kelly. Jen komt uit Canada en reist al 3 jaar rond. Wessel komt uit NL en reist 3 maandjes rond. Kelly en Clem (dochter en vader) waren samen op vakantie en komen uit Australie. Kelly wil niet samen met haar vader op de kamer slapen omdat hij zo snurkt, haha. Dus er was mooi een plekje voor mij. 2 dagen met de boot weggeweest, je huurt de boot voor 3 uur en als je geen haaien ziet ga je terug. Maar wij hebben in 2 dagen tijd, 6 uur, 12 whale sharks gezien. Super gaaf en super grote beesten. Ongeloveloos dat je daar gewoon naast kan zwemmen zonder dat ze je wat doen. Clem is kok geweest en houd dus erg van lekker eten. Toen we uit eten gingen bestelde hij bijna alles van de kaart, zodat iedereen van alles wat kon proeven en hij stond er op om alles te betalen. Na eerst wat commentaar  Clem die dagen het eten laten betalen, scheelt toch weer heel wat centjes. Kelly vertelde ook dat hij het gezellig vind en als ze samen eten kan hij niet van alles bestellen omdat het dan veel te veel is. Na Donsol besloten om met Wessel naar Cebu te reizen. Ik wilde eigenlijk naar Palawan en Coron, maar ivm tijd en geld besloten dat niet te doen. Het is een heel gedoe om van eiland naar eiland te komen omdat je rekening moet houden met boottijden, soms is het handiger om te vliegen zodat het je weer uren scheelt. Maar als je niet elke keer terug naar Manila wilt kost het weer meer geld. Dus een tip voor als je naar de Fillepijnen gaat plannen!!!!! Het is te lastig en onzeker als je hier voor 3 weken ben gewoon heen te gaan, er moet echt wat gepland worden. Dus Palawan en Coron opzij gezet en verder met Wessel gereisd naar Bohol, Siquijor en Dumaquete. In Bohol een motor gehuurd voor 2 dagen, eerst naar een waterval gereden, toen in Loboc overnacht in een Bungalow en de volgende dag doorgereden naar The Chocolate Hills en een mooi strand. We hadden eigenlijk niet genoeg tijd omdat we de boot moesten halen dus als een gek rond gereden. In Siquijor een keuze gemaakt, in de ochtend naar het strand gegaan en in de middag wat rustig rond gereden. De volgende dag door naar Dumaquete, daar wat rond gelopen en een tripje naar Apo eiland geregeld. Dus de volgende dag met een hele groep naar Apo eiland, daar naar de top gelopen, 355 treden, super mooi uitzicht en toen gesnorkeld. Mooi koraal, met allemaal verschillende kleuren en met schildpaden gezwommen. Ook gewoon weer super gaaf om te zien en te doen. Die avond was er een BBQ in het guesthouse, je moet dan je eigen spullen kopen en dan maken hun het klaar op de BBQ. Erg gezellige avond gehad met iedereen die ook mee was naar Apo eiland. De volgende dag een scooter gehuurd en met Wessel, Masha , Eva en Yasmine naar een waterval gereden, daar gezwommen wat wel super koud was en in de middag met de meiden naar de shoppingmall geweest. In de avond afscheid genomen van iedereen, hun vertrokken naar Palawan (ja hun wel 😉 en de volgende dag ben ik met de bus naar Cebu gegaan, gevlogen naar MAnila en met de bus naar Baquio gegaan. In de bus een Fillepijnse meid leren kennen Rose Jane, die op weg was naar het teachers camp. Samen in de avond wat gegeten en gedronken. De volgende dag ben ik naar het tam-awan village gegaan, daar wat rond gelopen, was een erg mooie omgeving maar verder niet veel te doen, dus lekker mijn boekje gelezen en in een hut geslapen. Voordat ik ging slapen, sprintte er nog een kakkerlak over mijn bed (aangezien ik er al aardig aan gewend ben, gewoon kunnen slapen) werd alleen midden in de nacht wakker omdat er een kat mijn hut insprong. FIJN :s. Anyway de volgende dag wilde ik naar de strawberry plantage, maar dat was zo een gedoe dus dat lekker achterweg gelaten en rond gehuppeld in de stad. Zit nu op het inetrnet mijn verhaaltje te typen, ga vanavond nog wat eten met Rose Jane en dan om 22 uur met de bus terug naar Manila, morgen middag vleig ik weer terug naar Bangkok, Home Sweet Home. Nog 1 week en 1 dagje komt mijn Oompie en dan nog 2 weken en 2 dagen komt mijn liefste vriendje :D:D. Super veel zin in. Nou luitjes dit was mijn verhaaltje weer, foto’s staan op hyves. Dikke kus en liefs Sandra xxxxxxxxxx

Category: Op Reis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
6.893 Responses
 1. Patricia says:

  Haha een kat, heeft ie je niet gekrabt?!!! ben je wel gewend toch haha.

 2. magda says:

  Wat maak jij veel mee! En een kakkerlak brrr

  groetjes

 3. De Buurman says:

  Hai lieve schat,

  Wat zal jij in topconditie verkeren als je terugkomt. Scheelt weer een jaartje sporten 😉 Zo te lezen heb je het ook op de Phillipins erg mooi en goed gehad. Ik ga nu maar ff de kiekjes bekijken op hyves.

  Dikke Kus

 4. Sandra says:

  Nee Patries deze kat werd bang toen ik het ligt aan deed 😉
  Kan die van jou nog wat van leren. haha
  Sporten ga ik zeker als ik terug ben de komende jaren niet meer doen. haha.
  Enjoy the pictures. xxx

 5. els says:

  Hee Sandra.. Ik lees nu pas voor het eerst je verhaal was mijn inbox aan het opruimen en kwam je mail tegen shame on me… Maar volgens mij heb je het wel helemaal naar je zin..gaaf hoor!! Klinkt allemaal heerlijk.. Hier nu ook eindelijk mooi weer en lente..dat doet de mens goed :).. Verder op de strandwallen ook allemaal nog zijn gangetje!!
  Geniet nog lekker….
  Groetjes Els

 6. opa en oma says:

  Hier opa en oma,nou waT JIJ ALLEMAAL MEEMAAKT IS NIET BIJ TE HOUDEN.iN IEDER GEVAL EEN VROLIJK PASEN.A.S. WEEKEND.hET IS HIER HARTJE ZOMER WAT DE TEMPERATUUR BETREFT.aLLES GAAT GOED MET JE DAAR ZIJN WE AL BLIJ MEE. MEID TOT SCHRIJVENS EN TOT SCHRIJVENS.lIEFS OPA EN OMA.